There was an error in this gadget

Saturday, January 15, 2011

RINDU ZAMAN SEKOLAH

Terasa nak kembali semula ke Alam Persekolahan. Rndu dgn gelagat budak kelas 5E yang kebanyakkan dari mereka gler2. Rndu dgn cikgu2.  Sebelum cikgu masuk kelas waktu pagi, kite org (Arep, Angah, Aiza, Fatin, Oja n Aku) mesti akan duduk n b'kumpul satu meja...sebelum memulakan sesi p'belajaran kite org akan b'borak sakan....hahahaha selalunya kite org akan borak pasal benda yg x sepatutnya untuk diborakkan....jarang sekali kite org borak pasal pelajaran....konon dah PNDAI SANGT...nak dijadikan cerita, satu pagi tu mcm biasalh kite org akan b'kumpul n memulakan sesi persekolahan dgn cerita MENARIK.....topik untuk pg tu adalah CIKA----....mulanya aku ingt menda tu adalah spesis binataang, punyalah confident aku cakap kat rumah aku byk benda tu, tiap2 malam ade jer gangguan...aku cakap kat diorang lgi, kekadang kebingitan CIKA---- tu buat aku x boleh tdo, diaorg gelak sakan bila aku cakap mcm tu, aku heran jugak...tp aku diamkan aja....Then boleh plak si Angah kata "klu banyak, ko suruh la bapak ko jual, mesti laku"....aku yang masih x tau lgi apa maksd sebenr CIKA---- time tu, hanya meng ia kan apa yang Angah cakap...lagi la diaorg gelak t'kekek2... Dipendekkan cite last2 aku dpt tau apa itu CIKA----, tu pown aiza yg bg tau....hahahaha t'gelak sndiri aku dibuatnya....mati2 aku ingt menda tu binatang...Actually time tu bukan aku sorg jer yg x tau apa menda tu, Fatin pown x tau jgak...Nampak sgt kiteorg x berapa nak advance sal menda2 tu....biasalah time tu kan masih bawah umur...hahaha
 
Dulu time sekolah, sibuk sgt nak cepat2 habis sekolah nak masuk U, kononnya bila masuk U x yah pakai uniform sekolah dah x yah fikir pasal kerja rumah xyah baca buku yg b'lambak2...bila dah masuk U sibuk nak cepat habis then boleh kerja, kumpul duit byk2, kumpul harta....And now bila kite dah semakin hampir kearah tu, mengeluh plak....mengeluh sebab semakin hari tekanan semakin b'tambah...ingtkan bila dah besar tekanan semakin b'kurg, tp tidak ade je halnya....lepas satu, satu....satu hari klu x de masalah x sah, ade jer yg x kena...lagi2 masalah yg melibatkan hati dan perasaan, kacau bilau hidup dibuatnya....hishhh

Friday, January 14, 2011

Si DUDAK CENGENG





~ Tatkala kita sedih,tanpa kita sedar pasti akan menitis air mata
~ Tatlaka kita gembira juga kita akan menagis, menangis buka kerana kecewa tp kerana bahagia/gembira...

Klu korg nak tau sebenrnya aku ne cengeng sikit, tp bukan Cengeng mcm budak2 yg x dapt gula2


Aku akan nangis/b'sedih bila

  • kena marah
  • aku marah
  • kecewa x dpt apa yg aku nak
  • ditinggalkan oleh org yg t'sayang
  • terlalu risau
  • terlalu tension....normally klu korg tension korg akan buat krja gler2 kan, kekadang korg2 pown naik gler..hhahaha
Ni menunjukkan yg aku ne sensitif org nya...

SEDAPNYA SOTO SELEKOH

BOSAN

Serius mmg bosan..
Bosan sbb apa??? Bosan sebab x de krja nak buat...
satu hari suntuk duduk dalm office ,menghadap PC...
Menghadap PC bukan kerana kerja, tapi kerana x de kerja...
tu yg on9 memanjang...Siap dapat ilham lagi nak create BLOG...hahaha
Dah la Office nie sejuk gler,naik reput tulang temulang aku...biasalah lemak x cukup nak cover suhu aircond..hahaha (Perasan Keding)....

Perut plak x henti2 b'lagu,naik bingit telinga aku..hishhh diam la kau perut!!!
nak kata x bgi makan,breakfast td dah bedal nasi goreng & kuih 4 ketul,cukup2 lah 2...
asyik mintak makan jer tau nya, mana x DEBAB...


Thursday, January 13, 2011

Finally I got IT

Hahaha....Finally I got IT...hampir 3 jam aku carik,selongkar sana selongkar sini akhirnya b'hasil jugak...
See, ni la HASIL aku....my first ever BLOG....

Opss macam mana boleh lupa nak introduce myself....
Nor Hamizah bt Husaini
Asal bumi Malaysia....SATU MALAYSIA!!!
Agak Pendiam ~Diam-Diam Ubi Berisi~ tu yg bahaya tu... =)
Susah nak mesra,tp x sombong....x KENAL MAKA x CINTA..kan???
nak KENAL lebih lgi, hah kena la jadi FOLLOWER aku yang setia...

X Pandai Nak Bermadah B'helah...