There was an error in this gadget

Saturday, January 15, 2011

RINDU ZAMAN SEKOLAH

Terasa nak kembali semula ke Alam Persekolahan. Rndu dgn gelagat budak kelas 5E yang kebanyakkan dari mereka gler2. Rndu dgn cikgu2.  Sebelum cikgu masuk kelas waktu pagi, kite org (Arep, Angah, Aiza, Fatin, Oja n Aku) mesti akan duduk n b'kumpul satu meja...sebelum memulakan sesi p'belajaran kite org akan b'borak sakan....hahahaha selalunya kite org akan borak pasal benda yg x sepatutnya untuk diborakkan....jarang sekali kite org borak pasal pelajaran....konon dah PNDAI SANGT...nak dijadikan cerita, satu pagi tu mcm biasalh kite org akan b'kumpul n memulakan sesi persekolahan dgn cerita MENARIK.....topik untuk pg tu adalah CIKA----....mulanya aku ingt menda tu adalah spesis binataang, punyalah confident aku cakap kat rumah aku byk benda tu, tiap2 malam ade jer gangguan...aku cakap kat diorang lgi, kekadang kebingitan CIKA---- tu buat aku x boleh tdo, diaorg gelak sakan bila aku cakap mcm tu, aku heran jugak...tp aku diamkan aja....Then boleh plak si Angah kata "klu banyak, ko suruh la bapak ko jual, mesti laku"....aku yang masih x tau lgi apa maksd sebenr CIKA---- time tu, hanya meng ia kan apa yang Angah cakap...lagi la diaorg gelak t'kekek2... Dipendekkan cite last2 aku dpt tau apa itu CIKA----, tu pown aiza yg bg tau....hahahaha t'gelak sndiri aku dibuatnya....mati2 aku ingt menda tu binatang...Actually time tu bukan aku sorg jer yg x tau apa menda tu, Fatin pown x tau jgak...Nampak sgt kiteorg x berapa nak advance sal menda2 tu....biasalah time tu kan masih bawah umur...hahaha
 
Dulu time sekolah, sibuk sgt nak cepat2 habis sekolah nak masuk U, kononnya bila masuk U x yah pakai uniform sekolah dah x yah fikir pasal kerja rumah xyah baca buku yg b'lambak2...bila dah masuk U sibuk nak cepat habis then boleh kerja, kumpul duit byk2, kumpul harta....And now bila kite dah semakin hampir kearah tu, mengeluh plak....mengeluh sebab semakin hari tekanan semakin b'tambah...ingtkan bila dah besar tekanan semakin b'kurg, tp tidak ade je halnya....lepas satu, satu....satu hari klu x de masalah x sah, ade jer yg x kena...lagi2 masalah yg melibatkan hati dan perasaan, kacau bilau hidup dibuatnya....hishhh

1 comment: